EAT ART FESTIVALEN
15 juni 2019

 mellan kl. 11-17

Eat Art Festivalen is a cross-cultural food festival in the heart of Sweden. We celebrate nordic artisan soul food, culture, nature & music in Östersund, designated Unesco Creative City of Gastronomy since 2010.

KÖP DIN BILJETT HÄR

Östersunds svängigaste matfest!

Eat Art Festivalen är en korskulturell matfestival där vi hyllar Jämtland/Härjedalens mattraditioner med aktiviteter för hela familjen. Vi sammanför människor genom mat, musik och kultur. Gör dig redo för ett fullspäckat kalas med multikulturella matupplevelser på VERKET möten med lokala och internationella kockar, gemytligt snack med Mathantverkare på STORTORGET, eller slå dig ned vid ett bord och njut av något gott du köpt från vår Food Court. Titta förbi Food Ateljén på RESIDENSTRÄDGÅRDEN för att testa dina smaklökar och sinnen. Vi lovar en fullspäckad dag för alla dina sinnen!

SE DAGSPROGRAM
SE KVÄLLSPROGRAM

DAGSBILJETTER

Titta förbi Food Ateljén på Residensträdgården eller Verket på Prästgatan 85 för att testa dina smaklökar och sinnen. Vi lovar en fullspäckad dag för alla dina sinnen!

Biljettpris 85 kr för vuxna (barn under 12 gratis) – Detta ingår i biljetten:
– tillgång till Food Atelier i Residensträdgården inkl. smaker för alla sinnen
– tillgång till Verket inkl. upplevelser & aktiviteter från världens alla hörn

Vill du vara medskapare/medverka på EatArt Festival? Vi vill erbjuda en mängd kultur/upplevelse baserade utomhusaktiviteter kopplat till hållbar mat/dryck.
Tryck knappen och så hittar du mer info på följande sidor.

Jag vill medverka på festivalen

TO GET THERE…

To get there spells together(e)

Eat Art Festivalen är därför ett samarrangemang för att skapa en hållbar, attraktiv upplevelse för boende och besökare i Östersund och regionen. Privata och offentliga aktörer samarbetar för en roligare, godare plats. Bakom festivalidén står den ideella föreningen CIA, (Create, Imagine, Act) Fia Gulliksson och Fabienne Theiler. Övriga medarrangörer och medfinansiärer presenteras här nedan.

Vill du vara med och synas här eller kanske stödja ett kulturinslag?

KONTAKTA OSS

HUVUDSPONSOR

Östersund och Region Jämtland Härjedalen är sedan 2010 utsedd till Creative City of Gastronomy av UNESCO-nätverket Creative Cities Network (UCCN) och har ett bra samarbete med det internationella partnerskapet.

2016 höll det globala nätverket sitt årsmöte i Östersund och över 250 delegater fick bland annat uppleva en gastronomi- och kulturvecka och ta del av en internationell forskningskonferens. Årsmötet blev en succé och vi belönades med Svenska Unescopriset 2017.

”Eat Art Festivalen är ett bra exempel på ett lokalt evenemang för att nå visibilitet på den internationella marknaden”, säger Dag Hartman från RJH.

MEDFINANSIÄR

Destination Östersund är ett aktiebolag och vi ägs av företagen i Östersund.

”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om Östersund. Vi jobbar för att fler ska vilja åka till vår stad, trivas och när de åkt längta tillbaka. Därför är det en självklarhet att vi stöttar Eat Art Festivalen”, säger Calle Hedman från Destination Östersund.

FACEBOOK

Facebook Posts

INSTAGRAM

[instagram-feed]

MEDARRANGÖRER